Om mig

Jag som har katteriet heter Marja-Leena, är född i norra Finland, Uleåborg,
men flyttade som sextonåring hit till Sverige.

I dag bor jag med min man, våra norska skogkatter och två amerikanska cockerspaniel hanar i ett hus i Rävlanda. Rävlanda är ett litet samhälle som ligger halvvägs mellan Göteborg och Borås. Vi har alltid haft hundar i familjen, hundar som jag har ställt ut och tävlat i bruks och i lydnad med. Katterna har fått vänta, eftersom två av mina barnbarn har varit väldigt kattallergiska. Numera är dom stora och kan hantera sina eventuellt kvarvarande besvär själva.

Jag köpte min första skogis i april 2007, ställde ut henne och började drömma om kattuppfödning. Letade efter kunskaper om denna underbara kattras, gick med i olika klubbar och deltar gärna på alla seminarier, föreläsningar och kurser som erbjuds.

Min avelshane hittade jag i Finland på Hopeahännäns katteri och jag är väldigt glad för detta, eftersom Sari Sinkko på http://www.kuljetussinkko.fi/hopeahannat/ har frikostigt delat av sin gedigna erfarenhet, rått mig och tålmodigt svarat på mina tusen frågor angående skogisuppfödningen.
Tusen tack Sari, du är guld värd!

Katterna är älskade familjemedlemmar, som går fritt i hela huset med oss och hundarna. Utevistelsen sker i en nätad rastgård, där det finns katt sysselsättnigs möjligheter med kojor, hyllor, träd osv.

Min målsättning är att föda upp friska och harmoniska katter med bra temperament, katter som i möjligaste mån uppfyller standarden för en norsk skogkatt.

Mitt stamnamn S’Lynx-Lair's registrerades av FIFe 2007-08-06.

S*Lynx-Lairs kommer att vara ett litet katteri med ett par kullar om året.